24 apr 2019

Onderwijshuisvesting Capelle aan den IJssel

Onlangs hebben wij in Capelle aan den IJssel een project opgeleverd. Onze opdrachtgever, gemeente Capelle aan den IJssel, heeft de opdracht bij ons neergelegd om een tijdelijke school te bouwen voor de komende 10 jaar.

Het betreft een tijdelijke onderwijshuisvesting van ongeveer 1700m2, wat wij hebben gebouwd in ± 8 weken. Het is duurzaam gebouwd (permanent bouwbesluit en frisse scholen klasse B). Maar ook flexibel (modulair) en betaalbaar. Het gebouw is functioneel ingedeeld en heeft een fraaie uitstraling. Het is een demontabel en tijdelijk gebouw zodat over 10 jaar het gebouw gemakkelijk te demonteren is en elders opnieuw ingezet kan worden. Dat is circulair bouwen.

De school zal gebruikt worden voor basisonderwijs en mogelijk later voor voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat beide in dezelfde huisvesting kunnen leren en werken.

Circulair huisvesten begint bij Hodes!